Sila Klik!

Kengkawan

Blog Saya

Tuesday, March 8, 2016

SENARAI POKOK YANG DIJUAL

SENARAI POKOK



Pokok Mulberi - RM15
Pokok Akar Som - RM10
Pokok Ulam Tenggek Burung/Cabang Tiga-RM12
Pokok Belalai Gajah-RM12
Pokok Anggur-RM15
Pokok Tin-RM80
Pokok Anggur Brazil/Jabuticaba-RM80

SILA WS 017 4559536 utk memesan



Sila hubungi semuamenjadi@gmail.com untuk memesan anak pokok pilihan anda.

171 comments:

  1. saya sangat gembira tentang bagaimana nak dptkan pokok durian belanda. Tapi say nak tanam di India pasal ada saudara tinggal disana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow! jauhnya, apakata sy pos kepada Nadia dan kemudian Nadia sendiri pos ke India, apapun sila hubungi saya di semuamenjadi@gmail.com

      Delete
    2. pokok vanilla tu restock balik tak? kalau ada tolong informkan please, saya nak sangat pokok Vanilla tu. terima kasih.

      Delete
    3. pokok vanilla tu restock balik tak? kalau ada tolong informkan please, saya nak sangat pokok Vanilla tu. terima kasih.

      Delete
    4. macam mana saya nak beli pokok mulbery tu yer...tolong wasap saya di 01118628020

      Delete
    5. macam mana saya nak beli pokok mulbery tu yer...tolong wasap saya di 01118628020

      Delete
    6. macam mana saya nak beli pokok mulbery tu yer...tolong wasap saya di 01118628020

      Delete
    7. call atau wassap saya..0193666180
      Saya datang ambil sendiri
      Ñak beli pokok ulam raja,tenggek burung dan lain-lain
      Juga baja yang berkesan

      Delete
    8. SAYA IBU SRI HASTUTI DARI MEDAN,
      DEMI ALLAH INI CERITA YANG BENAR BENAR TERJADI(ASLI)BUKAN REKAYASA!!!
      HANYA DENGAN MENPROMOSIKAN WETSITE KI LANTORO DI INTERNET SAYA BARU MERASA LEGAH KARNA BERKAT BANTUAN BELIU HUTANG PIUTAN SAYA YANG RATUSAN JUTA SUDAH LUNAS SEMUA PADAHAL DULUHNYA SAYA SUDAH KE TIPU 5 KALI OLEH DUKUN YANG TIDAK BERTANGUNG JAWAB HUTANG SAYA DI MANA MANA KARNA HARUS MENBAYAR MAHAR YANG TIADA HENTINGNYA YANG INILAH YANG ITULAH'TAPI AKU TIDAK PUTUS ASA DALAM HATI KECILKU TIDAK MUNKIN SEMUA DUKUN DI INTERNET PALSU AHIRNYA KU TEMUKAN NOMOR KI LANTORO DI INTERNET AKU MENDAFTAR JADI SANTRI DENGAN MENBAYAR SHAKAT YANG DI MINTA ALHASIL CUMA DENGAN WAKTU 2 HARI SAJA AKU SUDAH MENDAPATKAN APA YANG KU HARAPKAN SERIUS INI KISAH NYATA DARI SAYA.....

      …TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA AKI LANTORO…

      **** BELIAU MELAYANI SEPERTI: ***
      1.PESUGIHAN INSTANT 10 MILYAR
      2.UANG KEMBALI PECAHAN 100rb DAN 50rb
      3.JUAL TUYUL MEMEK / JUAL MUSUH
      4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

      …=>AKI LANTORO<=…
      >>>082-310-352-761<<<

      Delete
  2. Replies
    1. sila hubungi sy di semuamenjadi@gmail.com utk berurusan dan keterangan lanjut

      Delete
  3. Pokok anggur ada lg x?bermnat nk tanam anggur...

    ReplyDelete
  4. Sya berminat nak tanam anggur...boleh poskan ke trg x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, tak ade masalah. sepkk anggur RM12

      Delete
    2. Mcm mna nak contact klau nak pokok anggur...sya nak tanam kawasan rumah..

      Delete
    3. Mcm mna nak contact klau nak pokok anggur...sya nak tanam kawasan rumah..

      Delete
    4. salam, ada tak pokok daun rerama dan stevia. .

      Delete
    5. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  5. Sya berminat nak tanam anggur...boleh poskan ke trg x?

    ReplyDelete
  6. assalam ..sis ..ade benih oregano x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm, bila ada nanti sy iklan kan yer.

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. kalau di singapura boleh ke buat pesanan???saya berminat dgn pokok senduduk putih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. payah sikit. kalau hantar ke JB bole la

      Delete
  10. Salam sis. Sy nk beli pokok anggur. Jenis ni tahan panas tak? Sy tinggal dkt sabah, area tanah rendah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Tahan jer. Pokok anggur sebenarnya perlukan 80% cahaya matahari. Cuma air seeloknya cuma di siram dipangkal pokok bukan pada daun.

      Delete
  11. Replies
    1. email saya di semuamenjadi@gmail.com

      Delete
  12. Salam,
    Saya mencari anak pokok kari dan keratang berakar daun kesum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, pokok kari sy ada stok. keratan kesum berakar tu tk de la, keratan biasa ada. Sila email semuamenjadi@gmail sekiranya berminat utk order,

      Delete
  13. Sy nak cuba tanam anggur la..benih dia boleh pos ke x??? Klu bleh sy nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok anggur boleh sy pos, ke mana? sila hubungi semuamenjadi@gmail utk keterangan lanjut

      Delete
  14. Terima kasih pesanan telah diterima.
    Ada pokok extra lagi :)

    InsyaAllah ada nak order lagi. Kalau jual coco peat atau compos peat saya tengah mencari.

    http://kamaluddin.blogspot.com/2014/04/poslaju-anak-pokok-dengan-benih-dah.html

    ReplyDelete
  15. Salam. Sy nk beli anak pokok belimbing buluh.. ada stok x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada. sila email semuamenjadi@gmail.com

      Delete
  16. macam saya nak datang beli direct ke tempat tuan?

    ReplyDelete
  17. Klau pokok anggur tu berapa ringgit sekali dgn pos...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semenanjung pos 1 ke 2 pkk rm13. pkk RM15. Total Rm28

      Delete
  18. aslmkum... ada ke jual bibit bunga keladi thailand? tolong cari k betul2 nak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, sy kurang arif pasal pkk bunga. keladi Thailand yang macamana? ada gambar. kalau ada hubungi sy melalui emel semuamenjadi@gmail.com

      Delete
  19. aslmkum... ada ke jual bibit bunga keladi thailand? tolong cari k betul2 nak ni...

    ReplyDelete
  20. Saya nak beli pokok nilam yang daun berkilat tu boleh tak?

    ReplyDelete
  21. Salam, pokok belalai gajah ada stok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  22. pokok mulberry termasuk pos berape?

    ReplyDelete
  23. As salam. Saya nak beli pokok Jintan Hitam, boleh tolong cari untuk saya ? TQ

    ReplyDelete
  24. as salam....sis nursery kat area mana,nanti nak sggah beli pokok

    ReplyDelete
  25. as salam sy nak tnya pokok bebuas ada x?

    ReplyDelete
  26. Salam kak. Sy nak buka kebun nilam. Kalau sepokok nilam bole besar dan menjalar berapa besar ya? Pastu kena jugak beli banyak kan? Agak2 ader diskaun tak kalau beli bnyk??

    ReplyDelete
  27. salam saya nak tanya.. kalu pokok durian belanda tu berapa ye harganya termasuk postage ke Labuan.. Makasih

    ReplyDelete
  28. Salam, tanya skit pasal anak pokok kopi. jenis apa yang ada? harga?

    ReplyDelete
  29. Hi, do u hv Pokok Kaduk available? ;)

    ReplyDelete
  30. Ada anak benih anggurkah? Ada kirim ke Sarawak? Terima kasih.

    ReplyDelete
  31. Boleh bgitahu lokasi nurseri n saya nak dapatkan pokok kaji baling dan melada pahit untuk ubat ghout. Klu boleh bgi wassap senang berhubung n ambil terus klu dekat perlu segera....

    ReplyDelete
  32. Salam Sejahtera..

    Bila Pokok Belinjau boleh ada balik Stok?
    Terima Kasih

    ReplyDelete
  33. Saya nak benih limau kasturi, purut dan nipis kuantiti byk. Area klangjln kapar. Boleh hubungi saya segera 0182502354. Lokadi anda dimana. Saya perlukan segera

    ReplyDelete
  34. Asalam ros
    Sya nk ode pkok kemunting dan pkok salam ye.

    ReplyDelete
  35. AsSalam..saya dah emailkan pesanan pokok.

    ReplyDelete
  36. Salam . tumpang lalu tuan rumah..jom iklan kan produk anda walau sebatang pokok cili di www.agriplaza.org ..Pergi kepasar membeli ikan haruan..dah tahu ni bagi tahu kawan2..

    ReplyDelete
  37. assalam. ada jual atau tau x dimana ada jual anak pokok rosel. sy perlukan dalam 270 pokok. anything minta tolong roger saya ye 013-4043181. najwa. area klang/ shah alam/kl

    ReplyDelete
  38. saya nak beli pokok melur, banyak. tolong cotact saya.... 0164851652

    ReplyDelete
  39. saya nak beli pokok melur, banyak. tolong contact saya.... 0164851652

    ReplyDelete
  40. saya nak beli pokok rerama..ada jual x?urgemt..terima kasih..

    ReplyDelete
  41. pokok rerama tu pokok herba kan..ada jual ke?

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum..tumpang tanya..ade jual pokok longan ke...n nk pos ke sabah...terima kasih

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum, ada jual pokok rerama x? Saya nak beli.

    ReplyDelete
  44. Assalam
    Pokok lada hitam ada?

    ReplyDelete
  45. Assalam
    Pokok lada hitam ada?

    ReplyDelete
  46. Salam..pkok anggur ada stock x? Brpa total kos sepohon anggur + postage ke s.alam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon email saya di semuamenjadi@gmail.com

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Saya nak keratan pelbagai variety anggur dan mulberry.wasap saya 0138333411

      Delete
  47. Assalamualaikum.. pokok tin ada tak..?

    ReplyDelete
  48. Assalamualaikum.. pokok tin ada tak..?

    ReplyDelete
  49. assalamualaikum..camne nk beli pokok belalai gajah ye?

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum..camne nk beli pokok belalai gajah ye?

    ReplyDelete
  51. ade no fon x? senang berhubung memalui telelon.

    ReplyDelete
  52. saya nak cari pokok rerama hijau, ada tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  53. Assalam..sy cari pokok markisa.jambu bol&susu.kuinin

    ReplyDelete
  54. Adakah jual pokok lemon (berwarna kuning )??

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum...sy berminat utk mmbeli pokok durian belanda,blh hntr ke klntn x?

    ReplyDelete
  56. Salam. saya tgh cari pokok daun rerama. Ada jual tak? 010-3319438

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berminat anak pokok rerama Hijau, sila hubungi En Din 0134886838.... Sementara Stok anak pokok masih ada...Dapatkan Sekarang!!

      Delete
    2. Berminat anak pokok rerama Hijau, sila hubungi En Din 0134886838.... Sementara Stok anak pokok masih ada...Dapatkan Sekarang!!

      Delete
  57. Hai sy nk keratan batang rose jepun bole?

    ReplyDelete
  58. Assalam,,saya Azahar dari kuantan ..sya brmint dngn pkok anggur nk tanya ada x bnih krtn btg ..anggur merah atau hitam.

    ReplyDelete
  59. Hi Bos,

    Anak pokok kedondong/Amla berapa ya? Lokasi Puchong. Let me know how to order?

    ReplyDelete
  60. Salam. saya tgh cari benih/anak pokok daun rerama. Ada jual tak? 0109427356

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berminat anak pokok rerama Hijau, sila hubungi En Din 0134886838.... Sementara Stok anak pokok masih ada...Dapatkan Sekarang!!

      Delete
  61. assalam.... saya cari pokok/benih rerama hijau. ada tak? 0183698001

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berminat anak pokok rerama Hijau, sila hubungi En Din 0134886838.... Sementara Stok anak pokok masih ada...Dapatkan Sekarang!!

      Delete
    2. Berminat anak pokok rerama Hijau, sila hubungi En Din 0134886838.... Sementara Stok anak pokok masih ada...Dapatkan Sekarang!!

      Delete
  62. Saya nak pokok kemunting.0174620810

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum..nak tanya pokok/benih koko ada tak? 0177677494

    ReplyDelete
  64. Saya nak pokok mulberry dan belalai gajah 0194246197

    ReplyDelete
  65. Saya berminat nak beli pokok mulberry .Wassap di 0196546040.T.kasih

    ReplyDelete
  66. Assalam..pokok bidara ade? Sy kt klang

    ReplyDelete
  67. Assalam..pokok bidara ade? Sy kt klang

    ReplyDelete
  68. salam mcm mane saya nak order pokok beri ajaib tu mesej or whatapps saya 0129321765 tq

    ReplyDelete
  69. Sesiapa ada menjual pokok zaitun dan pokok tin blh whatsapp saya 0195938132

    ReplyDelete
  70. As salam...ada jual pokok lemon tak?

    ReplyDelete
  71. As salam...ada jual pokok lemon tak?

    ReplyDelete
  72. Salam..saya nk beli buah mulberri..buah ni bermusim ke?

    ReplyDelete
  73. Salam..saya nk beli buah mulberri..buah ni bermusim ke?

    ReplyDelete
  74. Salam.....akk minat nk beli pokok herba. Blh pakai whatassp.
    Whatsaapp akk 013 9394501.
    Kalu boleh nk dlm 5 pokok.

    ReplyDelete
  75. Salam.. saya berminat nk tanam pokok jintan hitam@ habbatus sauda.. saudara ad tak atau tahu mn2 tmpt yg ad? 0132023386

    ReplyDelete
  76. pokok tin byk jual kt nursery melaka ni

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum
    Naak pokok tin jenis a pa yg than Ada sebab nak belilah


    Teri a kasih

    ReplyDelete
  78. Salam.....sy minat nk beli pokok herba. Blh pakai whatassp.
    Whatsaapp sy 010 5789396
    Kalu boleh nk dlm 5 pokok.

    ReplyDelete
  79. Salam.....sy minat nk beli pokok herba. Blh pakai whatassp.
    Whatsaapp sy 010 5789396
    Kalu boleh nk dlm 5 pokok.

    ReplyDelete
  80. Replies
    1. Salam saya ada jual anak pokok rerama hijau kawasan Penang , Sungai Petani, Alor Setar shj. Hubungi/ whatsapp 
      013 3525815. Tqvm

      Delete
  81. Saya nak pesan pokok belalai gajah...boleh pos ke Miri tak?

    ReplyDelete
  82. Saya nak pesan pokok belalai gajah...boleh pos ke Miri tak?

    ReplyDelete
  83. Ada benih pomok rerama hijau tak? Sila watsapp sy di 0122038718. Tkasih.

    ReplyDelete
  84. Ada benih pomok rerama hijau tak? Sila watsapp sy di 0122038718. Tkasih.

    ReplyDelete
  85. Ada pokok daun salam ? Klu ada whatsapp 0196883438

    ReplyDelete
  86. Ada pokok daun salam ? Klu ada whatsapp 0196883438

    ReplyDelete
  87. ada pokok bambu kah ? please whatsaap me 0133074940

    ReplyDelete
  88. As salam..pokok rerama ada x?dengan pokok blueberry?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam saya ada jual anak pokok rerama hijau kawasan Penang , Sungai Petani, Alor Setar shj. Hubungi/ whatsapp 
      013 3525815. Tqvm

      Delete
  89. As salam... say mencari pokok daun stevia.. ada jual tak. terima kasih..

    ReplyDelete
  90. Assalam... saya berminat dgn pokok tin.. cuba detailkan jenis dan hrga

    ReplyDelete
  91. Assalam... saya berminat dgn pokok tin.. cuba detailkan jenis dan hrga

    ReplyDelete
  92. Assalam... saya berminat dgn pokok tin.. cuba detailkan jenis dan hrga

    ReplyDelete
  93. Salam. . Saya ada jual anak pokok rerama kota baharu kelantan. . 01139848136

    ReplyDelete
  94. hi do you have white mulberry available?

    ReplyDelete
  95. as salam. kat mana boleh beli benih bebuas

    ReplyDelete
  96. Ruslan 0123310377..nak pokok Jataticoba..watsaapp pl

    ReplyDelete
  97. Ruslan 0123310377..nak pokok Jataticoba..watsaapp pl

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum sy de Jual anak pokok rerama.hrga rm15-25 je..lokasi Banting.Selangor.Wasap 0133083714

    ReplyDelete
  99. Assalamualaikum sy de Jual anak pokok rerama.hrga rm15-25 je..lokasi Banting.Selangor.Wasap 0133083714

    ReplyDelete
  100. Salam saya ada jual anak pokok rerama hijau kawasan Penang , Sungai Petani, Alor Setar shj.
     
    Daun rerama yg telah dikeringkan pun ada.
    Hubungi/ whatsapp 
    013 3525815. Tqvm

    pokok belalai gajah
    pokok tetulang

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  102. Hi, saya kasturi dari ampang sel. Ingin membeli pokok nilam (patchauli)
    Tolong watsapp ke+601116429943,tq

    ReplyDelete
  103. Hi, saya kasturi dari ampang sel. Ingin membeli pokok nilam (patchauli)
    Tolong watsapp ke+601116429943,tq

    ReplyDelete
  104. Kalau ada gambar pokok lebih senang nak tengok, maklumlah stgh nya kita tak brapa kenal sgt dgn pokok2ni

    ReplyDelete
  105. Kalau ada gambar pokok lebih senang nak tengok, maklumlah stgh nya kita tak brapa kenal sgt dgn pokok2ni

    ReplyDelete
  106. Aslkm.. pokok anggur iac ada lg x?

    ReplyDelete
  107. Saya nak cari anak pokopk bidara?

    ReplyDelete
  108. salam sis,ada jual pokok sireh x?

    ReplyDelete
  109. Salam...Ada jual anak pokok bidara?

    ReplyDelete
  110. Pas salam
    Lg p.m saya pokok delima dn tin.
    Lokasi premis anda?

    ReplyDelete
  111. Pas salam
    Lg p.m saya pokok delima dn tin.
    Lokasi premis anda?

    ReplyDelete
  112. Salam..bantuan please...mana sy bole dapatkan pokok puding belacan area kedah / jb. Perlu segera..

    ReplyDelete
  113. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  114. Assalammualaikum,ada pokok jeremin,lidah buaya dn akar manis tak

    ReplyDelete
  115. Assalamualaikum saya nak tanya ada jual pokok mulberry. Saya nak beli tolong pm saya 0162852272

    ReplyDelete
  116. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  117. saya nak tanya.. benih pokok jambu mawar ada tak?

    ReplyDelete
  118. Assalamualaikum....ader jual pokok lemuni hitam tk?

    ReplyDelete

Sila Klik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...