Sila Klik!

Kengkawan

Blog Saya

  • Daun Bidara Kering - Daun Bidara Kering 10g RM1 Boleh pesan sekali dengan biji benih atau produk lain Kos Poslaju RM8 utk Semenanjung WhatsApp 0174559536 Kegunaan daun bida...
    1 week ago

Thursday, September 29, 2016

SENARAI BIJI BENIH YANG DIJUAL

SENARAI BIJI BENIH YANG DIJUAL 
- RM2 sepeket

  1. Bayam Hijau Daun Bulat
  2. Bayam Hijau Daun Panjang 
  3. Bayam Malabar Hijau 
  4. Bayam Malabar Merah
  5. Bayam Merah 
  6. Bayam Ungu Merah
  7. Bayam Jepun 
  8. Bendi (10 biji)
  9. Bendi Arab  (10 biji)
  10. Bendi Merah
  11. Betik Eksotika (10 biji)
  12. Betik Taiwan(10 biji)
  13. Beetrot 
  14. Brokoli
  15. Bunga Telang (10 biji)
  16. Carrot 
  17. Capsicum Small California Wonders
  18. Cili Api 
  19. Cili Besar YongPeng (Cili besar pedas)
  20. Cili Kulai
  21. Cili Pelangi (6 biji)
  22. Cili Solok
  23. Daun Sup 
  24. Daun Bawang
  25. Green Zucchini (5 biji)
  26. Golden Zucchini (5 biji)
  27. Jagung Manis (10 biji)
  28. Jagung Mutiara (10 biji)
  29. Jagung Ornamental Taiwan (3 biji)
  30. Jagung Glutinous Taiwan (5 biji)
  31. Kacang Botor (5 biji)
  32. Kacang Buncis (10 biji)
  33. Kacang Panjang (10 biji) 
  34. Kacang Panjang Renek (5 biji)
  35. Kacang Panjang Ungu (10 biji)
  36. Kailan 
  37. Kailan Jepun
  38. Kailan HongKong
  39. Kangkung 
  40. Ketumbar 
  41. Kobis
  42. Kobis Cina  
  43. Kobis Taiwan
  44. Kobis Hybrid Gianty
  45. Kobis Bunga
  46. Kobis Merah 
  47. Kucai 
  48. Kundur
  49. Labu Air (5 biji)
  50. Labu Manis (10 biji)
  51. Lada Pahit(10 biji)
  52. Lobak Putih 
  53. Leek
  54. Maman
  55. Nona (5 biji)
  56. Pak Choy 
  57. Pak Choy Besar
  58. Pak Choy Putih
  59. Parsley
  60. Peria Kecil (5 biji)
  61. Peria Kecil Taiwan (2 biji)
  62. Petola Segi(10 biji)
  63. Petola Ular 
  64. Salad Bulat 
  65. Salad Hugo King
  66. Salad Green Star
  67. Salad Manis
  68. Salad Merah Fire Red
  69. Sawi Bunga 
  70. Sawi Bunga Wang Bujang 
  71. Sawi Pahit
  72. Sawi Putih Green Jade
  73. Salad Butterhead 
  74. Sawi Curly Dwarf 
  75. Sawi Hijau 
  76. Sawi Susu/Nai Pak
  77. Sawi Tatsoi
  78. Selasih 
  79. Sengkuang 
  80. Tembikai Susu 
  81. Tembikai Merah (5 biji)
  82. Tembikai Merah Taiwan (2 biji)
  83. Terung Bulat 
  84. Terung Bulat Hijau
  85. Terung Mini
  86. Terung Panjang
  87. Timun (10 biji)
  88. Timun Betik (10 biji)
  89. Timun Jepun (5 biji)
  90. Timun Ulam (5 biji)
  91. Tomato 
  92. Tomato Baccarat (10 biji) 
  93. Tomato Ceri
  94. Ulam Raja 
BENIH KOREA -RM2 
  1. Perilla (30 biji)
  2. Kidney Bean (2 biji) 
  3. Sorghum (10 biji)
  4. Swiss Chard (10 biji)
  5. Pea, Starkle (5 biji)
BENIH BUNGA-RM2
  1. Cypress Vine
  2. Balung Ayam
  3. Marigold
  4. Bunga Telang
  5. Zinnia (Campur warna) 


BENIH Special-RM5
  1. Asparagus (50 biji)
  2. F1 Hibrid Cili Padi Jambak Merah (30 biji)  
  3. Sunflower (5 biji) 

SENARAI PRODUK PENJAGAAN TANAMAN

Epsom Salt 1kg - RM8
Baja Organik Mesra Alam 1kg - RM5
Neem Oil 60ml - RM8
Baja AB (Satu Set 2 botol 60ml) - RM5
Baja Organik FISH MEAL (Satu Set 2 botol 60ml)  - RM10
Baja  Merahitam (100g) - RM2
Ubat Siput - RM3
Ubat Semut -RM3
Ubat Kulat - RM3
Serbuk Penggalak Akar - RM3 
Perlite 250g -RM5




    Sila hubungi semuamenjadi@gmail.com atau hantar personal message di FB untuk memesan biji benih pilihan anda.


    132 comments:

    1. Boleh saya dapatkan anak pohon selasih? Sy sgt memerlukan utk penyelidikan..kalau ada...pls email me ..fiqz04@yahoo.com.sg

      ReplyDelete
      Replies
      1. biji benih selasih sy ada, anak pkk tak de

        Delete
      2. Boleh sy dptkn no tpon x.. sy nk place order. Tq

        Delete
      3. Boleh sy dptkn no tpon x.. sy nk place order. Tq

        Delete
    2. saya berminat untuk membeli benih sengkuang.....nak tanya ada tak u jual dalam kiraan kg? i nak benih sengkuang dalam 1kg...

      ReplyDelete
      Replies
      1. tak ada la dalam sekilo, 1-2 peket ada la. 10 biji sepeket.

        Delete
    3. Saya nak beli benih asparagus... Mcmana ye?

      ReplyDelete
      Replies
      1. bole. sepeket RM2. sila hubungi sy di semuamenjadi@gmail.com

        Delete
    4. Saya nak beli benih asparagus... Mcmana ye?

      ReplyDelete
      Replies
      1. email sy yer kat semuamenjadi@gmail.com, nanti kita cerita yer

        Delete
    5. Replies
      1. Minta maaf, tak ada lagi buat masa ni

        Delete
    6. ada jual pokok\benih pokok galak kucing

      ReplyDelete
      Replies
      1. belum ada lagi, nanti sy usahakan kalau berjumpa.

        Delete
      2. Kt rumah sy byk tumbuh meliar je.. Email sy amna2amzar@gmail.com

        Delete
    7. Saya perlukan benih selasih...0176260267

      ReplyDelete
      Replies
      1. email sy di semuamenjadi@gmail.com

        Delete
    8. Saya dah email utk pesanan benih kacang panjang renek

      ReplyDelete
    9. Saya dah email utk pesanan benih kacang panjang renek

      ReplyDelete
    10. saya nk order benih dgn baja.....bayaran pos lajunye sekali atau asing2.

      ReplyDelete
      Replies
      1. meh email sy kt semuamenjadi@gmail.com kita crita panjang2 nak...hehehe

        Delete
    11. hi,singgah baca entry dan follow awak :)

      ReplyDelete
    12. salam kak, sy ader oder kt email...tp xder respond lg..

      ReplyDelete
      Replies
      1. salam, akk dah balas email Norliza tapi ada masalah. dah 2 3 kali cuba masih gagal. Ada fb tak? carik akak kat FB yer Semua Menjadi

        Delete
    13. Benih petunia ada?
      Benih asparagus dan adenium surprisebila akan ada?

      ReplyDelete
    14. Benih bayam malabar hijau pun nk jugok yer kak

      ReplyDelete
      Replies
      1. meh email akak semuamenjadi@gmail.com

        Delete
    15. Apa beza timun...timun jepun dan timun betik ? Klu timun mini yg biasa bole dpt dikelantan tu timun jenis apa ye

      ReplyDelete
    16. Salam..bunga matahari besar xde ke

      ReplyDelete
    17. salam...ada tak apa-apa jenis biji benih rumput...sy perlukan untuk projek penanaman kanak2 tabika...kalo boleh sblm bln ogos...

      ReplyDelete
    18. Salaam.biji benih pokok geti masih ada lg?klu masih ada sila sms pada saya 0192070348.sekian.

      ReplyDelete
    19. Salam. Saya nak tanya berapa banyak biji benih ada dalam 1 paket biasanya untuk jagung, lada merah dan kacang panjang renek? saya pelajar dan saya berminat hendak membeli untuk projek tanaman saya.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Kcg panjang renek 5 biji, jagung 10 biji dan lada merah 20 ke 30 biji

        Delete
    20. benih bunga beaumontia murtoni ada tak..atau nama lainnya easter lily vine

      ReplyDelete
    21. dah lama cari bunga ni untuk di tanam..tak juga jumpa-jumpa....

      ReplyDelete
    22. Benih melada pahit berapa harganya..?

      ReplyDelete
    23. nak tanya benih ceri ada tak , yang letak atas kek tu....

      ReplyDelete
    24. Hai..masih ada benih bunga yg available?

      ReplyDelete
    25. Saya nak beli anak benih blueberry, ada tak?

      ReplyDelete
    26. sy nk beli benih pokok vanila...ada x?

      ReplyDelete
    27. Benih pokok meranti ada tak? Kalau ada saya nak sgt sekali benih maman n bunga telang biru

      ReplyDelete
    28. teung mini tu terung pipit ke?

      ReplyDelete
    29. Replies
      1. anak pokok ada, tp kecik dlm 10 ke 15 cm shj

        Delete
    30. nk tanya..biji benih daun sup ada tak? 5 packet je....mcmner nk oder,,,

      ReplyDelete
      Replies
      1. mohon email sy di semuamenjadi@gmail.com untuk urusan seterusnya

        Delete
    31. Salam. Biji benih pokok zinnia masih available ke?

      ReplyDelete
    32. salam, Ada jual biji benih atau anak pokok roselle x? (prefer anak pokok). Sy baru nak usahakan business roselle. Tanah sudah ada. Perlukan dalam 500 pokok. Minta quote harga ye. Kedai/ rumah area mana ye? Kalau biji benih, berapa hari ye ready untuk dialihkan ke tanah yg luas?

      Anything minta tolong whatsapp sy ye: 013-4043181 (najwa). Terima kasih

      ReplyDelete
    33. hi,sy ada hntr email. nak beli benih roselle 20 peket. boleh advise payment method? COD area mana ye? sy shah alam. klang/ ampang park. kalau boleh nak within this week. weekend ni nak start semai dah. thanks

      ReplyDelete
    34. Assalamualaikum. Saya nak beli benih F1 Hibrid Cili Padi Jambak Merah. Kalau ada stok harap dapat wassup saya 0125342027. Tq

      ReplyDelete
    35. Assalamualaikum,Saya nak benih Pokok Salam, bunga telang, kemangi jika ada stok email saya. Terima kasih

      ReplyDelete
    36. Benih kaktus mini berbunga ada jual ka?

      ReplyDelete
    37. benih bunga matahari bila ada stok balik??

      ReplyDelete
    38. assalam. Sy nk membeli benih bunga matahari apa2 jenis yg ada stok. Tlg reply atau whatapps sy 0195420111

      ReplyDelete
    39. assalam. Sy nk membeli benih bunga matahari apa2 jenis yg ada stok. Tlg reply atau whatapps sy 0195420111

      ReplyDelete
    40. Saya nk beli benih bunga rose dan cili jambak reply me 0138719995

      ReplyDelete
    41. Sya nak benih padi sawah.reply me 0168372907

      ReplyDelete
    42. Assalam..sy nk benih pokok lemon klu ade..

      ReplyDelete
    43. Asslmlkm..akak ad x benih pokok timun betik

      ReplyDelete
    44. F1 Hibrid Cili Padi Jambak Merah -RM5 sepeket
      saya nak beli benih ni..macam mana yer
      aman - 016 798 7680

      ReplyDelete
    45. Salam
      Saya nak beli ulam raja sepeket ada stock lg x

      ReplyDelete
    46. saya nk kacang pnjng rnek tapi dah hbs stock...sdhnya..bila ada stock

      ReplyDelete
    47. saya nk kacang pnjng rnek tapi dah hbs stock...sdhnya..bila ada stock

      ReplyDelete
    48. Benih pokok rerama hijau ada tak?

      ReplyDelete
    49. benih terung telunjuk ada tak?

      ReplyDelete
    50. Cili padi jambak merah ada ready stock?

      ReplyDelete
    51. Cili padi jambak merah ada ready stock?

      ReplyDelete
    52. Cili padi jambak merah ada ready stock?

      ReplyDelete
      Replies
      1. Anda sudah tanam cili jambak anda ke?

        Delete
      2. Anda sudah tanam cili jambak anda ke?

        Delete
    53. Saya nak beli bijih cili jambak.. Bagaimana ya?

      ReplyDelete
    54. Saya nak beli bijih cili jambak.. Bagaimana ya?

      ReplyDelete
    55. Saya nak beli bijih cili jambak.. Bagaimana ya?

      ReplyDelete
    56. Asparagus sepeket berapa biji tuan?

      ReplyDelete
    57. sila hubungi saya melalui emel semuamenjadi@gmail.com

      ReplyDelete
    58. Benih terung mini warna ungu ada tak...sy berminat

      ReplyDelete
    59. Benih terung mini warna ungu ada tak...sy berminat

      ReplyDelete
    60. Benih terung mini warna ungu ada tak...sy berminat

      ReplyDelete
    61. Benih terung mini warna ungu ada tak...sy berminat

      ReplyDelete
    62. saya ingin membeli benih timun betik sebanyak 10 peket.tolong bagi no akaun untuk pesanan dan mesegkan no tersebut ke HP saya 0111-7989325 (sulaiman hasan ) kulai johor.

      ReplyDelete
    63. ada kedudup putih / sedudup putih tak saya nk.. 0196465601

      ReplyDelete
    64. Saya nak beli benih selasih dan daun sup. Hubungi saya 0122273963. Tq

      ReplyDelete
    65. Saya nak beli benih selasih dan daun sup. Hubungi saya 0122273963. Tq

      ReplyDelete
    66. Assalamualaikum... ada promosi untuk tahun baru cina ke...

      ReplyDelete
    67. Sy nak benih bunga adenium...mcmna nak beli harga bape...pls wasap 0122645908

      ReplyDelete
    68. Sy nak benih bunga adenium...mcmna nak beli harga bape...pls wasap 0122645908

      ReplyDelete
    69. Sorry boss..blh sya dptkn no.tel awak..rasenye lagi senang melalui wassup...

      ReplyDelete
    70. Sorry boss..blh sya dptkn no.tel awak..rasenye lagi senang melalui wassup...

      ReplyDelete
    71. assalam di kawasan n9 ni .. ade jual tak anak pokok terung panjang yg dah keluakan daun 3 atau 4 helai tapi masih di dalam bebilang sel ?

      ReplyDelete
    72. assalam di kawasan n9 ni .. ade jual tak anak pokok terung panjang yg dah keluakan daun 3 atau 4 helai tapi masih di dalam bebilang sel ?

      ReplyDelete
    73. boleh wtsp saya 0198807070.saya berminat dengan jagung ungu

      ReplyDelete
    74. Ada benih english herbs tak? Saya berminat dengan baja ab tu..

      ReplyDelete
    75. Saya perlukan benih asparagus dan cili f1. Bole whastap saya ke. 0103138177 tq

      ReplyDelete
    76. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
    77. Assalam..sy mencari benih kemangi..ada jual ke?

      ReplyDelete
    78. Kalau setiap jenis benih tu diiringi dgn gambar sayurnya lagi baik kerana tidak semua orang kenal nama-nama sayur tanpa gambarnya sekali. Bokeh ke?.

      ReplyDelete
    79. Kalau setiap jenis benih tu diiringi dgn gambar sayurnya lagi baik kerana tidak semua orang kenal nama-nama sayur tanpa gambarnya sekali. Bokeh ke?.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Insyaallah akan diusahakan, sementara tu boleh gugel image dlu kot

        Delete
    80. hai sy berminat dgn biji lada jambak tu..klau semai bpe lame makan masa?mcmne boleh sy dpt kn.bleh pos x?

      ReplyDelete
    81. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
    82. hai sy berminat dgn cili padi jambak..klau semai biji tu makn mase berape lame die brbuah?cmne sy nk dptkn bleh pos x?

      ReplyDelete
    83. This comment has been removed by a blog administrator.

      ReplyDelete
    84. adsalamualaikum tuan daya nak beli benih sengkuang ad stok tak boleh call atau wassap saya 0137189977

      ReplyDelete
    85. Hai. Ada jual benih atau pokok galak kucing tak? Kat mana lagi ya nak cari pokok ni? Terima kasih

      ReplyDelete
    86. salam. ada jual benih terung pipit x ?

      ReplyDelete
      Replies
      1. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
      2. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
    87. Replies
      1. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
      2. This comment has been removed by a blog administrator.

        Delete
    88. mohon ws saya 017 4559536 untuk sebarang pertanyaan

      ReplyDelete
    89. Ada benih pokok YAKON? memang nak sgt cari benih pokok ni.

      ReplyDelete

    Sila Klik!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...