Sila Klik!

Kengkawan

Blog Saya

Monday, March 27, 2017

Promosi Jimat Epsom Salt 2017

Promosi Jimat Epsom Salt 2017

2kg termasuk pos Flexi cuma RM20 utk Semenanjung

WhatsApp 0174559536 utk order

Biasa 1kg RM8. Kos Poslaju RM15
(untuk kegunaan pertanian sahaja)


Cara penggunaan: satu sudu teh epsom salt + 1 gelen air (lebih kurang 4 Liter). Siram pada pokok seminggu sekali atau sekerap yang anda inginkan.

Apakah itu epsom salt?
Epsom salt (atau Magnesium Sulfat ) adalah salah satu bahan yang paling ekonomik dan mempunyai pelbagai guna. 
Epsom telah dikenali sebagai ‘supplement’ tambahan bagi mendapatkan taman yang indah , rumput yang subur kehijauan serta bunga ros yang mekar dan subur. 
Ia telah lama dianggap oleh petani sebagai bahan "rahsia" untuk sebuah taman yang subur lagi  indah.
Epsom salt juga merupakan bahan yang paling mudah dijumpai dan murah yang dapat  memberi kesan yang dramatik pada tanaman anda.
Epsom salt juga membantu meningkatkan keupayaan tanah untuk menyerap baja dan membantu tanaman anda hidup dengan lebih subur.

Kenapa nak guna Epsom salt untuk kebun anda?
Epsom salt terdiri daripada dua unsur iaitu Magnesium dan sulfat yang sangat penting untuk tumbuhan yang sihat.
Tidak seperti baja kimia, Epsom Salt tidak terkumpul di dalam tanah dan menyebabkan struktur tanah rosak.
Jadi ia adalah sangat selamat untuk digunakan.Apa manafaat Magnesium untuk tumbuhan?
Magnesium amat penting untuk pertumbuhan awal tanaman, secara tepatnya apabila benih mula bercambah. Ia membantu proses percambahan benih di samping membantu menguatkan dinding sel tumbuhan, supaya ia boleh menerima nutrien dengan lebih mudah.
Magnesium juga memainkan peranan penting dalam fotosintesis dengan membantu pembentukan klorofil , yang digunakan oleh tumbuh-tumbuhan untuk menukar cahaya matahari kepada makanan.
Selain itu, ia memudahkan tumbuhan menerima fosforus dan nitrogen, yang menjadi komponen penting untuk tumbesaran tanaman. 
Magnesium juga membantu tanaman anda berbunga dan berbuah lebih lebat daripada biasa.Apa manafaat Sulfat untuk tumbuhan?
Ia bergabung dengan tanah untuk membuat nutrien utama yang lebih berkesan untuk tumbuhan, termasuk nitrogen, fosforus dan kalium. 
Sulfat bekerja bersama dengan Magnesium untuk mewujudkan " vitamin " penuh dengan mineral, khasiat dan manfaat kesuburan untuk tanaman anda.

No comments:

Post a Comment

Sila Klik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...